Vagabond kaffebar ved Finsbury Park i Nord-London

 

 

vagabond1

Vagabond ligger på Stroud Green Road ved Finsbury Park

Vagabond ligger 6-7 minutters gange fra Finsbury Park Station nord i London. Dette er en liten lokal kaffebar (med eget brenneri) som trekker til seg både folk på vei til jobben tidlig morgen, og de som har litt mer fleksibel arbeidstid og som kan sette seg ned og jobbe med PC eller notatblokk mens de nyter dagens fiks. Vagabond brygger kaffe på bønner fra Has Bean Coffee, men de brenner også sine egne bønner. Snart vil de forresten slutte med Has Bean bønner og heller selge og brygge kun sin egen kaffe.

 

IMG_1335

Americano

 

Finsbury Park er det strøket jeg har oppholdt meg mest i, og reist mest igjennom, i løpet av alle de årene jeg har bodd i London. Det er definitivt et av de områdene jeg kjenner meg mest hjemme. Det ligger ikke langt fra sentrum og du får et godt innblikk i hva London egentlig er. Ikke bare det London turister flest ser når de kommer hit, altså: litt sentrum, litt Notting Hill, Islington, og South-Kensington kanskje, litt Shoreditch, selvsagt, som er blitt en liten hipster boble. Nei – Finsbury Park in my heart, her blir du litt mer virkelighetsorientert og du får et lite stykke av verden mens du spaserer rundt. Men, selvfølgelig, det fantastiske med London er at det finnes både et Finsbury Park og et Notting Hill – i utallige varianter gjennom hele byen. Du burde også sjekke ut andre lokale steder i nord-London, som f.eks. Golders Green, Stamford Hill, Stoke Newington, og øst, lenger øst enn Shoreditch – som f.eks Clapton, Leytonstone, Bow etc. Og så kan du sjekke ut syd-øst som Peckham og Bermondsey. Og ja, ta en tur til Battersea i syd-vest også. Litt mye på en gang? Velg Finsbury Park først. På samme gate som Vagabond ligger finner du også en god tyrkisk restaurant som heter Petek, og en japansk restaurant ved navn Dotori. Og går du enda lenger opp Stroud Green Road kan du spise hos Season Kitchen & Dining Room.

 

IMG_1338

Manager Tommy lager kaffe og gleder seg til å servere bare egenbrente kaffebønner.

Under siste Vagabondvisitt ba vi om en filterkaffe med litt melk, men da fikk vi beskjed av manager Tommy at hvis vi skulle blande melk i kaffen ville det fungere best med en americano isteden.  Smaken på den svarte americanoen var forøvrig så utmerket at melk ble helt overflødig. Kaffe er noen ganger best svart og noen ganger best med melk..

Vaga

Croissanter fra 7 Seeded og Vagabond’s egne hjemmelagede kaker – samt Vagabond’s egne kaffebønner

Etter at du har tatt kaffen på Vagabond burde du spasere vestover Seven Sisters Road mot Holloway Road og oppleve noe av det beste av London, og deretter kan du gå hele Holloway Road  ned til Highbury & Islington. Om du trenger en kaffe til underveis kan du stoppe opp ved Vagabond i Holloway Road (de har tre kaffebarer i London), eller kanskje du trenger en burger til og med? Da kan du stoppe hos The Spoke – også på Holloway Road.  Når du har kommet ned til Highbury har du også nærmet deg gentrification, cash og middelklasse, og da kan du ta en tur innom designbutikker, klesbutikker, kjøkkenbutikker, Ottolenghi’s restaurant og andre litt dyrere gleder enn du finner i Finsbury Park og Holloway. Det er moro å spasere lange turer i London og se hvordan byen forandrer seg hele tiden. Du burde også ta på deg godskoene og gå – bare gå og gå og du vil fryde deg over mangfoldet i denne fantastiske byen. Vagabond

 

Vaga2

Hyggelig å sitte både ute og inne på Vagabond

IMG_1347

Leave a Reply