The Espresso Room

The Espresso Room

The Espresso Room med små trebenker utenfor

 

The Espresso Room er muligens den minste kaffebaren i byen – du finner den i Great Ormond Street i Bloomsbury, sentrum av London. Dette er en knøttliten kaffebar med såvidt plass til 3-4 personer i lokalet, men de fleste nyter kaffen utenfor på de små trebenkene. Her får du kaffe som er brent ved Round Hill Roastery i Bath, og espressoen som ble servert da vi var der sist, var en kruttsterk og fruktig liten sak som visstnok hadde hint av kakao og røde bær. The Espresso Room lager også sin egen Cold Brew Coffee. Denne kaffen er ikke en hvilken som helst kald kaffe. Et filter med kaffe settes over en kanne hvorpå vann helles over og trekkes gjennom kaffen og ned i kannen. Dette er jo gammelt nytt – men – så blir filteret (med kaffen) stående i den bryggede kaffen i 18 til 24 timer. Da kan du jo tenke deg mengden koffein det blir i løpet av denne tiden. Drikk den med måte..

 

2

Espressoen kan du nyte på benkene utenfor – eller inne – om du får plass i den bittelille sittekroken de har

 

The Espresso Room

Leah serverer kaffe dagen lang i The Espresso Room, og Time Out hevder de har Londons beste kaffe. Prøv en iskald Cold Brew Coffee også – en skikkelig koffeinbombe.

_MG_9844

Melk over espresso for en cappuccino

The Espresso Room har eksistert i ca. 5 år og to av deres baristaer er Leah og Rosie. De slår av en hyggelig prat med alle som kommer inn i lokalet og gir gode råd og beskrivelser på kaffe. Liker du ikke kaffen du har bestilt får du en annen. Og – som så ofte gjerne behages i en kaffebar: pastries & cakes. Her får du sprø croissanter som leveres av Seven Seeded, og kaker som er laget og levert av Nick’s Fine Foods. The Espresso Room’s nettside her.

the espresso room

Leah og Rosie – to baristaer som serverer deg kaffe med et stort smil

the espresso room

Ferske kaker og croissanter for enhver smak

the espresso room

Kaffen de bruker er brent ved Round Hill Roastery i Bath, sørvest England. Ta med deg et par pakker hjem om den falt i smak.

 

Leave a Reply