Dosa Deli – Bombay Buns

 

 

dosa3

Chili Cheese Dosa

Om du er nede ved Waterloo eller Southbank en helg så sjekk ut Southbank Centre Markets. Her er det en haug med mat fra alle kanter av verden – markedene holdes i helgene og varierer i tema fra gang til gang. Fredagen vi var der fant vi matboder med indisk mat og vi valgte Dosa Deli. Dosa er en indisk kikert- og rismelpannekake som sprøstekes på en stor plate. Den kan fylles med mange forskjellige ting, og i dette tilfellet hadde vi en med chili paneer (ost), tomat chutney, løk og tamarindsaus. Dosaene ble servert med en sprø mix av Sev mamra med agurk, i tillegg til en kremet kokosdip, eller coconut chutney. Dette er typisk indisk street food, og vi har smakt den ved Borough Market også, og kanskje noe liknende en gang i India for mer enn 20 år siden.. De er ganske hotte, men du verden så gode.

dosa5

Ettersom vi hadde en bursdagsfeiring på gang i Londonkjøkken denne aktuelle dagen så måtte vi slå til litt ekstra – vi testet også tre smakfulle små saker fra Bombay Buns. Disse miniburgerene var Kanda Bhaji Pav, Veg Keema, Vada Pav henholdsvis onion baji (sprøstekte løkstrimler med kikertmel), en soyablanding tilberedt på samme måte som en lammevariant og en fritert potetmosbolle med urter. Alt selvsagt nydelig krydret og med deilige dressinger.

buns0

Bombay Buns

Noen ganger lurer jeg på hvordan jeg skal kunne klare å få spist meg gjennom alt som er å finne her i London. Det gleder meg at jeg kan oppleve nye fantastiske ting på omtrent hvert gatehjørne, men det er samtidig frustrerende, fordi jeg vet jeg aldri vil kunne få spist og smakt på alt. Og når jeg endelig tror jeg har fått litt oversikten og funnet noen favorittsteder så har det i mellomtiden dukket opp en haug med nye steder som kanskje er enda bedre.

Anyway, dette er ikke av de større problemene jeg har i livet..

Sjekk datoer for matmarkedene her. Og om du er interessert i dosaene vi spiste så sjekk hvor Dosa Deli er når du er i London neste gang.

dosa2

 

foodmarket1

Southbank Centre Markets er åpent fra fredag til søndag

 

 

Leave a Reply