Southbank

IMG_1042

Southbank i solnedgang

 

Southbank er stedet Londonere drar til for å få luft rundt nesa, men også for å ta en drink på kvelden og i helgene. Dette er en liten stripe langs River Thames rett ved Waterloo på sydsiden av elva hvor du kan kjenne sjøluft og høre bølgesus midt i sentrum av London – en liten luksus i denne intense byen. Det finnes mange serveringssteder langs hele Southbank i tillegg til store mengder kultur i form av kultfilm, teater, musikk, festivaler, kunst og mye mer. Har du kort tid i London vil jeg anbefale å tilbringe et par dager her nede for mat og kultur i store doser. Egentlig trenger du ikke noe mer enn Southbank hvis du kommer hit for en weekendtur. Du kan spise frokosten i National Film Theatre bygningen på Riverfront Cafe før du tar en tur til Hayward Gallery og ser samtidskunst.

IMG_1053

National Film Theatre ligger under Waterloo bridge

IMG_1048

The Riverfront – uformell cafe og bar under Waterloo bridge

Lunsj og kaffe tar du på The Real Food Market som ligger bak Royal Festival Hall mot Waterloo Station. Dette er et av Londons street food markeder og det selges mat fra flere kanter av verden. På kvelden kan du spise middag på Skylon Bar, Grill & Restaurant om du er opptatt av stil. Utsikten fra restauranten er fabelaktig (når det ikke er løv på trærne). Eller du kan gjøre det mye billigere og mer sjarmerende ved å ta en burrito eller taco fra Wahaca’s van rett ved Waterloo bridge. De har også en restaurant i etasjen over, men der lønner det seg å bestille bord i helgene.

IMG_1047

Om været er fint mens du er i London, vil jeg anbefale at du kjøper deg en burrito og setter deg på en benk og titter utover River Thames. Etterpå kan du se en film på The National Film Theatre (bfi) eller se en forestilling på National Theatre, med mindre du foretrekker konserter. Da kan du sjekke hva som finnes av klassisk musikk ved The Royal Festival Hall, eller jazz, pop, folk og annet i Queen Elizabeth Hall. Hvis du velger å se en film, så legg inn et par timer ekstra før filmforestillingen starter slik at du får tid til å sitte på de behagelige sofabenkene i kinolobbyen og observere folk i tillegg til å ta et glass vin eller to i Benugo Bar&Kitchen oppe i 2.etasje. Og du kan lese i bfi’s filmkatalog om alle de filmene du ønsker å se. Filmer du gikk glipp av for 20 år siden – eller filmer som gikk på kino lenge før du ble født.

IMG_1044

Behagelige seter i National Film Theatre…

IMG_1040

Wahaca – mexicansk street food

Etter at du har fått unnagjort litt kultur kan du enten spasere nedover mot London Bridge og Tate Modern og stikke innom en av barene i dette området. Eller du kan holde deg ved The Southbank Centre og gå opp alle trappene på Queen Elizabeth Hall og opp til Roof Garden Cafe/Bar hvor du kan drikke drinker og øl al fresco til solen forsvinner ned i elva…

IMG_1050

Utsikt over elva mot The Savoy hotel

IMG_1054

En liten oversikt over hvor du er

 

 

 

Tags:

Leave a Reply