Sager&Wilde

 

_MG_0017

Gammel pub gjort om til stilig vinbar

På Hackney Road i øst-London (E2) finner du denne relativt nye vinbaren Sager&Wilde. For fem år siden bodde jeg vegg i vegg med disse lokalene, men den gang var det en bedrøvelig pub uten mye sjarm. Not anymore. Gentrifiseringen av London forandrer steder hvor kunstnere og andre med lavere inntekter tidligere hadde råd til å slå seg ned og de blir ‘trendifiserert’ av de med mer cash. De tar helt over de litt scruffy områdene i London og dermed fyker prisene opp i sky. Det kommer isteden vinbarer og boutiques som koster skjorta, og mindre etablissementer blir skviset ut og mest sannsylig forsvinner de helt. Dette er jo ikke en hyggelig utvikling, men Sager&Wilde er likevel verdt en liten visitt om du er i området. Og tross alt så er det en uavhengig liten vinbar med vin for både kjennere og de litt mindre vante, så noen ganger kommer det noe godt ut av det også. Selv om glasset med vin ikke er billig.

_MG_0022

Dagens vin

Tross at det er en ganske ny vinbar er det litt røft og halvslitent her, og det finnes litt resirkulert interiør, samt tregulv, litt betong og litt murstein, ingredienser som så ofte forekommer i oppskriften på trendy steder. Det funker på et vis med Sager&Wilde. Og utvalget av vin var bra (daglig meny) og du kan bestille snacks til vinen som f.eks. ost, skinker og oliven. Vi drakk en rosévin fra Santa Cruz som mitt vinfølge, med lang erfaring fra vinbar, mente var veeldig god. Jeg med litt mindre vinerfaring sa meg enig og synes det var en super rosé.

_MG_0028

Vin Gris Birichino 2012, Santa Cruz. £7.50 per glass

Olivenene var enorme og saftige, men litt i salteste laget. Så ha det i bakhodet når du bestiller vin. Vi hadde hørt rykter om at det var tilnœrmet umulig å få et bord, så vi stilte opp kl. 17.00 når dørene åpnes bare for å være helt sikre. Da vi kom inn var allerede halvparten av bordene reservert, men vi var alene i lokalene i nesten en time før det begynte å komme folk. Visstnok blir det stappfullt innen klokka 20.00 på hvilken som helst dag.

_MG_0027

Dagens vinliste med priser fra 5 til 12 pund per glass

_MG_0031

Enorme oliven

Vær her når de åpner kl. 17 for å sikre deg ett bord, og så kan du jo bare sitte og jobbe deg gjennom vinlista… De har forresten øl også. Sager&Wilde nettside.

_MG_0020

Stille før stormen på Sager and Wilde

 

 

 

Leave a Reply