Pizza East

 

pizza

Warehouse look i Pizza East

I Shoreditch i øst-London, på hjørnet av Bethnal Green Road og Shoreditch High street, finner du Pizza East. Den ligger i første etasje i Tea Building. Denne bygningen eides opprinnelig av Lipton og var en baconfabrikk og et sted for lagring av te. I dag finnes det bedrifter innen media, fashion, kunst og design i denne bygningen, og i de øverste to etasjene holder Shoreditch House til – en medlemsklubb for de som ikke vil blande seg med de vanlig dødelige. Her kan det leies møterom, andre rom – man kan svømme i bassenget på taket og spise og drikke i forskjellige restauranter, barer og kaféer. Men altså bare hvis du er medlem.

pizza

Pizza East pizza

 

 

 

 

Pizza East eies av samme business som driver medlemsklubben på toppen. Lokalene er fantastiske, og jeg skulle gjerne ha hatt et lite hjørne av restauranten som jeg kunne brukt som live/work space for meg selv. Eller det hadde vært perfekt som et stort galleri (noe som forøvrig andre etasjer har blitt brukt til). Men som et restaurantlokale blir det for stort og upersonlig.

pizza

Toalettene er verdt en liten visitt

Når det er sagt, så var pizzaen god, veldig god. Bunnen var kanskje i mektigste og tykkeste laget – de sier de bruker en ciabatta style dough til pizzaen, og den er svært luftig og sprø. Det ble bare litt for mye.. Vi bestilte aubergine, tomato and smoked mozzarella samt en finocchiona, robiola, rocket and parmesan, og begge pizzaene var rike og gode på smak. Da vi satt oss ved bordet kom det automatisk en flaske med vann og to glass til, og vi regnet med at dette var på huset. Det var det altså ikke – det ble lagt til £ 2.00 på regningen for en Still Eau bottle – på godt engelsk; tap water. Men ikke la deg skremme om du er i området og du er sulten på pizza. Ta en tur innom i det minste for den imponerende arkitekturen, og toalettene i kjelleren. Du blir nok ikke skuffet over pizzaen heller. Er dere en stor gruppe som skal feire noe, så kan det jo være et passende sted. Oh, by the way, Pizza East har to filialer til, en i Kentish Town og en annen i Portobello.. Pizza East nettside

pizza

Pizza East ligger i første etasje i denne gamle fabrikken

 

 

Leave a Reply