Leather Lane street food

_MG_0591

Leather Lane i Clerkenwell forvandles til en tettpakket stående buffet gate mellom 13.00 og 14.00 hver ukedag. Da er det nemlig lunsjtid for alle londonere, og på Leather Lane finnes mange matboder. Du må regne med å stå litt i kø her, men det er verdt det. Og mens du spiser din valgte takeaway kan du kikke på håndvesker, bøker, planter, klær og andre ting som selges i denne markedsgaten.

 

Da Londonkjøkken tok turen hit sist valgte vi  Vietnamese Chef  Streetfood. Her får du BBQ-kjøtt som kylling og svin servert enten i en boks med nudler eller i en stor baguette (Banh mi). Uansett hvilken av disse du velger så får du en herlig råkostsalat med saus og fersk koriander sammen med kjøttet. Størrelsen på baguetten er enorm og holder deg mett i flere timer..

vietnamesestreet

Vietnamese Chef’s meny og enorme baguetter fylt med BBQ-kylling eller svin samt råkostsalat med fersk koriander

_MG_0584

Leather Lane street market i Clerkenwell

Mange som kjøper lunsjen sin på Leather Lane tar den med litt videre opp Clerkenwell Road mot sentrum og smetter inn i Grey’s Inn. Dette er en liten grønn lunge midt i byen hvor The Honourable Society of Gray’s Inn holder til. Dette er  et sted med både arbeidsplasser og boliger for advokater i London. Denne hagen er privat, med unntak av på ukedager mellom kl. 12 og 14.30. Da kan hvem som helst sette seg ned og spise lunsjen sin, eller bare ta en liten pust i bakken fra trafikkaoset rett utenfor.

_MG_0608

Mange kjøper lunsjen sin pa Leather Lane street market og tar den med inn til Grey’s Inn square i Theobalds Road.

 

greys

Grey’s Inn er åpent for publikum i lunsjtiden mellom kl. 12.00 og 14.30 på ukedager.

Leave a Reply