Tyrkisk mat på Green Lanes

 

HalaFront

Hala ligger på Green Lanes i Harringay, nord i London

Green Lanes er en lang gate som strekker seg fra  Newington Green i sør til langt nordover mot grensen av byen. Denne gaten er rundt 12 kilometer lang og en av de lengste i London. Langs Green Lanes finner du mange forskjellige ting verdt en utforskning, og på strekningen mellom Manor House og Turnpike Lane (N4-N8) er det spesielt interessant for deg som er glad i mat. Her finner du et stort tyrkisk- gresk- og kypriotisk nabolag. Det betyr at det er utallige restauranter, matbutikker, bakerier m.m. som du kan stikke innom. Jeg bodde ved Manor House det første året jeg var i London og pleide å spise ute på Green Lanes med alle samboerne i bokollektivet. Vi gikk til en restaurant som heter Harran den gang. Da Londonkjøkken var der sist ville vi prøve Hala restaurant.

greenlanes

Green Lanes med tyrkiske, greske og kypriotiske butikker

Untitled-1

Godt utvalg av frukt og gront

HalaFood

Masse god mat – helt uten kjøtt..

HALA ligger på nr. 29 Green Lanes og er nevnt som en av the cheap eats i Time Outs guiderOg ikke bare er det cheap, det smaker veldig bra også. Vi ville ha bare grønnsaker til middag og fant, i tillegg til 5 vegetarhovedretter, en haug med forretter, sideretter og andre spesialiteter som var uten kjøtt. Dette er jo forsåvidt ganske vanlig i London, å finne et godt utvalg av vegetarmat, men her var det ekstra mye. Og det er ikke nødvendigvis fordi det er ment for vegetarianere – det er rett og slett vanlig med mange gode grønnsaksretter. Vi bestilte 2 Gözleme som er en tradisjonell håndrullet crêpeliknende sak som du kan få fylt med enten kjøtt, spinat, potet eller ost. I tillegg bestilte vi en innbakt aubergine og fylte vine leaves med ris. Vi tenkte det skulle holde, men så glemte vi at man pleier å få både salat, sauser og brød på huset så vi endte opp med en haug med mat.

Gosleme2

Gözleme fylt med cheddarost som blir håndrullet og laget ved vinduet i restauranten

Og du verden så godt! Vi spiste og spiste og synes vi var de heldigste restaurantgjester i verden. Og dette kan vel knapt kalles å skeie ut heller – alt vi spiste, inkludert en tyrkisk pils og en Perrier, kostet £22, altså rundt 250 kroner. Og ikke nok med det, vi fikk nylaget baklava som var sprø og saftig, i tillegg til hver vår te – begge ting on the house. Nei, bedre enn dette kan det ikke bli. Hit skal vi tilbake flere ganger for å spise oss gjennom det meste på menyen.  Hyggelige servitører var det også.

hala1

Gratis te og baklava til dessert – servert av de veldig hyggelige servitørene

Menyen var lang og spennende og du finner blant annet flere forskjellige lammegryter, lamme- og kyllingshish, retter med grillet fisk, pide bakt med ulike topping, samt flere supper (som bl.annet yoghurtsuppe). Og selvsagt prøver du de kalde og varme forrettene, hvorav 14 er vegetar og fire kjøtt. Men – det mangler ikke på kjøtt, her ligger det på utstilling og klart til grilling. HALA’s nettside.

grillspyd7

Kyllingspyd klare til grilling

HalaInterior

Hala restaurant

Leave a Reply