Grønnsaksstuing med bønner, brødsmuler og muskatnøtt

stew-1

Det hender jeg ikke planlegger hva som blir middag så da brukes bare det som måtte finnes på kjøkkenet. Denne gangen hadde jeg 3 x paprika, 1 x løk, 1 x blomkålhode og 1 x boks cannellini bønner samt en potte med bladpersille. Det jeg gjorde var å rense og skjære alle grønnsakene i middels store biter, knuste litt pepper og havsalt over, og bakte dem i ovnen i 30-40 minutter på 200 grader C til alt var helt mørt. Ingen olje nødvendig. Deretter lagde jeg en lysebrun saus som i den tidligere gravy-oppskriften, men jeg tilsatte en terning grønnsaksbuljong isteden for salt. I tillegg drysset jeg et par spiseskjeer finmalte tørre brødsmuler over i sausen og tilsatt litt ekstra med vann. Da fikk jeg en tykk og god saus. Jeg kunne også ha brukt finmalte cream crackers eller kapteinkjeks hvis jeg ikke hadde hatt brødsmuler. Jeg lot sausen småboble litt til den var smidig, deretter hadde jeg alle grønnsakene over i kjelen sammen med litt fersk bladpersille og ekstra med kvernet pepper – og vips, det ble en hearty stew som de ville ha kalt det her borte. Denne stuingen likner litt på en italiensk ribollita, men er allikevel noe helt annet. Vet ikke hva jeg skal kalle den, men foreløpig synes jeg grønnsaksstuing høres ok ut. Og ja, om du ikke synes dette er potent nok kan du surre noen biter chorizo i panna og ha det over hver porsjon ved servering. Server med deilig ferskt brød til.

Leave a Reply