Granita di mandorle

Mandelgranita

Granita di mandorle, ca. 4 porsjoner

 Sicilianere spiser granita di mandorle gjerne til frokost eller lunsj, og de foretrekker den servert i en fersk briochebolle som er halvveis åpnet og fyllt opp til randen med fløyelsmyk mandelgranita.

  • 250 g mandler
  • 6 dl vann
  • 70 g sukker
  • et par dråper mandelessens (kan sløyfes)

Legg mandlene i bløt over natten. Hell av vannet. Ha kokende vann over mandlene, og la de ligge i noen minutter. Hell over i en sil og skyll med kaldt vann. Nå skal det vare lett å fjerne skallet.

Varm opp 6 dl vann og ha i en blender sammen med de skoldede mandlene. Kjør på middels til høy styrke i et par minutter til mandlene er finmalt og oppløst i vannet. La stå i en times tid. Hell deretter blandingen over en sil dekket med et tynt klede slik at melken blir filtrert fra mandelmassen. Klem og vri pa tørklet slik at du får ut all melken. Filtrer melken en gang til. Ha mandelmelken over i en kjele, og kok opp sammen med sukkeret. La småkoke i fire-fem minutter. Avkjøl og tilsett eventuelt mandelessens. Ha over i en plastboks med lokk og frys i 6-8 timer. Rør om omtrent hver halvtime slik at du unngår krystaller. Server i glass, eventuelt kan du servere den på siciliansk vis ved å skjære et snitt i ferske brioche, og fylle de med mandelgranita.

 

Leave a Reply