Diwana Bhel Poori House

 

outside

Diwana ligger litt vekk fra hovedgatene og bak Euston Station

Diwana Bhel Poori house serverer indisk streetfood, og de har holdt til bak Euston station siden tidlig 70-tallet. Jeg har bodd i London i over 10 år og jeg har gått forbi denne restauranten flere ganger, men det var bare for noen dager siden at jeg endelig dro hit for å spise. Og jeg kan avsløre at dette er et av de beste stedene jeg har spist ved i London, så her skal romjulen feires. Bhel poori er forresten en rett som består av bl.annet puffet ris, hakkede grønnsaker, urter og krydre, og som gjerne serveres sammen med dosa. I India er dette mat som ofte selges ved strendene rundt Mumbai.

interior2

Enkelt og greit, men akkurat hva du trenger når maten er det viktigste

Jeg foreslår at du på en fredag kveld går til Euston Tap først, sånn rundt 18-tida, for et par glass ale og en intenst god pubstemning sammen med londonere. Når du har bygd opp en god sult og nytt deilige humlesmaker, smetter du rundt Euston Station og inn Drummond Street hvor du finner Diwana. I denne restauranten er det billig, det er svært høy kvalitet på maten og alt på menyen er vegetar. I tillegg kan du ta med deg egen alkohol (som f.eks. indisk pils fra kiosken borti gata), eller en flaske vin om du ønsker det. Sprit er ikke tillatt, og du får ikke nyte medbrakt brus –  det selger de selv. Kjøp Cobra pils i kiosken og bestill en mangolassi i tillegg.

starter

Aloo Papri Chat, mangolassi og Dahi Vada

Vi valgte ulike forretter blant annet Dahi Vada, kikertfritters med en sur-søt saus av yoghurt og krydre, Aloo Papri Chat, en rett av kikerter, poteter og samme sur-søte saus, samt en Bringel Bhajee, en auberginerett. Til hovedrett hadde vi blant annet Paneer Dosa, en stor og syltynn pannekake som er sprøstekt og fylt med potet og paneerost, blant annet. Thali fra Gujarat var en annen hovedrett som ble bestilt. En nydelig kokoschutney og en hot tomatsaus kom sammen med dosaene, i tillegg til en varm liten suppe. Mmmmm, dette er vanskelig å beskrive uten å ty til klisjeer. Jeg kan bare si at jeg har ikke tenkt på annet siden jeg var her forrige fredag. Hele stedet og atmosfæren og servitørene og maten og alt var helt topp. Det kunne ikke ha vært bedre. Ikke på noen som helst måte.

fulltable

My kind of table: Paneer dosa, Paneer & sag dosa, mangolassi og medbrakt indisk pils.

Den gule Shrikhand desserten var en stor overraskelse. I sin beskjedne form så den ikke ut som noe spesielt, men den var en nydelig fløyelsmyk liten søt sak, og det sto i menyen at den var laget av cottage cheese, men det minnet mer om mascarpone i konsistens. I tillegg var det safran og krydre i den. Jeg vil anbefale deg å teste ut selv, og like så en Gulab Jamun, “milky sponge bon-bons” med sirup. Oh, mon dieu, jeg er fortsatt salig av lykke etter dette måltidet.

savvas

Chantelle og Savvas er lykkelige og fornøyde restaurantgjester

empty

I løpet av få minutter var hovedretten Paneer dosa helt borte

cottagecheese

Shrikhand – en dessert som imponerte i all sin beskjedenhet

spongebonbons

Gulab Jamun – myke og søte små kakeboller i sirup…

Vi besøkte Diwana på kveldstid, men du kan også ta turen ved lunsjtider og teste ut buffeten de har. Og enten du drar hit for lunsj eller middag, gå for all del innom Euston Tap – en av de beste pubene i byn. Diwana Bhel Poori house. PS, det kan bli litt kø og venting hos Diwana om du ikke bestiller bord i forkant. Vi kom forøvrig mellom kl. 19 og 20, uten å ha bestilt, og ventet faktisk ikke mer enn 7-8 minutter.

menu

Drikkepolicy og variert meny

vegetarian

Helt vegetar – helt fantastisk

Leave a Reply