Volvo, Bombolone og Bologna

 

bologna1

Bologna: bombolone og cappuccino til frokost – Utsikt fra det 97.6 m høye Torre Asinelli med 498 trappetrinn.

Londonkjøkken elsker Italia, og spesielt Bologna. Etter en bilreise gjennom Frankrike og Italia de siste par ukene (med en gammel Volvo stasjonsvogn fra 1989)  har det blitt fordøyd en mengde croissanter, brioche, bomboloni, cantuccini og andre søte saker. Bombolone er en fantasktisk myk og deilig smultebolle fylt med vaniljekrem. For italienere virker det som en selvsagt ting å spise søte saker tidlig om morgenen. Jeg er av samme typen og må si at bombolonefrokosten i Bologna er den beste frokosten jeg har hatt på lenge..

santostefano

Piazza Santo Stefano i Bologna

Hvilken frihet det er å kunne kjøre fra sted til sted i en gammel Volvo og stoppe akkurat hvor man vil: Vi har vært i Reims og sett katedralen og drukket champagne, vi har vært i Lyon og spist god mat, i Dijon og handlet sennep og bourgogne vin. I Reggio Emilia spiste vi fantastisk parmesan modnet i 36 måneder, i Bologna har vi sett vakker arkitektur, og i Ravenna så vi gravstedet til Dante samt flott mosaikk. Og så har vi vært i Venezia på kunstbiennalen og drukket en god del Aperol spritz – og spist iskrem.

Forhåpentlig blir det ikke lenge til neste gang, og da kanskje med en campingbil..

But until then: hjemmelaget bombolone…

volvo2

I love Volvo

Én bombolone – tolv bomboloni…

Dette er oppskrift på 12 bomboloni – det blir sikkert vaniljekrem til overs, men den kan du nyte til dessert en annen dag…

Vaniljekrem:

  • 5 dl helmelk
  • frø fra en vaniljestang
  • 5 eggeplommer
  • 110 gram sukker, ca. 6 spiseskjeer
  • 40 g maizena

For vaniljekremen varmer du opp melken i en kjele sammen med vaniljefrøene. I en separat bolle pisker du sammen eggeplommer, sukker og maizena. Hell deretter litt av den varme melken over egg- og maizenablandingen og rør godt om. Hell så alt tilbake i kjelen med resten av melken og pisk over middels varme til det har blitt en tykk blanding. Dette kan skje veldig fort så pass på at det ikke setter seg fast i bunnen. Ta av platen og hell vaniljekremen over i en bolle. Dekk til med plastfolie og avkjøl til romtemperatur.

portici

Basilica Santuario Santo Stefano og en av de mange arkadene som finnes i Bologna

Lag smulteboller som i oppskriften her, men du skal nå lage større boller slik at du får 12 stykk. Og i steden for å rulle bollene før siste heving så kjevler du en tykk flate på ca. 2 cm og huller ut sirkler som er circa 7 cm i diameter. Friter kun to boller av gangen. Avkjøl smultebollene etter at du har dekket dem med sukker. Ha vaniljekremen over i en sprøytepose som har en litt lang og spiss tut, og press deretter spissen inn i hver bolle. Klem vaniljekremen forsiktig inn i hullene – du har nå laget BOMBOLONI!

Server bombolone til frokost med en cappuccino eller svart kaffe til. Buon appetito!

volvo

On the road fra Frankrike til Italia

reimsdover

Fra taket på katedralen i Reims i Frankrike og fergeturen tilbake til Dover

Leave a Reply