Battersea Power Station

 

battersea power station

Battersea Power Station sett fra elvesiden

Min aller første kjærlighet i London var Battersea Power Station. Jeg dedikerte hele den første terminen på kunstskolen til denne enorme bygningen. Basert på arkivbilder og egne fotografier lagde jeg mange ulike silketrykk, tegninger og malerier. Jeg var uendelig fascinert av den gamle kraftstasjonen. Dere kjenner den kanskje best igjen som coveret til Pink Floyds album Animals fra 1977. Battersea Power Station har stått tom i årtier, og det har vært stor debatt i London i like mange år om hva som skal skje med denne verneverdige bygningen.

IMG_1228

Tegning basert på hvordan det så ut på innsiden av Battersea Power Station da den var i bruk

Etter flere forsøk fra investorer som har ønsket å lage den til et sted for underholdning, boliger, nattklubber, restauranter, bypark m.m., ser det nå ut til at det faktisk kommer til å skje noe på ordentlig. Hele kraftstasjonen skal restaureres både utvendig og innvendig, og planen er at det skal bygges leiligheter, kontorer, restauranter, gallerier og kino etc. Selvsagt blir de fleste leiligheter for de med noen titalls millioner i banken.

IMG_1218

Utekino med A Bout de Souffle av Jean-Luc Godard

I mellomtiden, mens vi venter på at alt skal bli moderne og lekkert, er vi så heldige å få komme svært så nære kraftstasjonen. Nærmere vil du aldri igjen komme mens det enda er den gamle nedslitte bygningen på en stor tom plass. Everyman Cinema holder nemlig utekino på området mellom 10.juli og 31.august denne sommeren, og viser et godt utvalg av filmer fra tidligere tider. Og på samme område rundt kinoen er det flere steder du kan kjøpe mat, kaffe og alkohol. Ettersom Battersea Power Station er fredet vil den fortsatt bestå i framtiden, dog i en oppusset versjon. De ikoniske pipene, som visstnok veier mellom 500-600 tonn hver, skal etter planen bli tatt ned og knust til støv, og erstattes med identiske replica. Derfor vil det fortsatt være fire synlige piper over sørvest Londons horisont..

IMG_1231

Collage med foto av pipene (som veier 500-600 tonn hver). En av skissene jeg lagde på skolen i 2005..

IMG_1224

Salg av mat og drikke ved utekinoen

Når du kommer inn på selve området hvor filmene vises får du tildelt hodetelefoner med lydregulering. På bakken ligger det mange bean bags som fungerer som seter for kinogjestene, og hvor kan du nyte øl og mat mens du ser film. Men – skynd deg – for dette varer ikke evig. Siste film vises den 31.august og sa kan du se Grand Budapest Hotel. Bestill billetter her.

IMG_1219

Bean bags for komfortabel filmopplevelse utendørs

IMG_1221

Jean-Paul Belmondo as Michel Poiccard i A Bout de Souffle

IMG_1213

Gigantiske kraner som i sin tid ble brukt til å løfte kull fra River Thames og opp til Battersea Power Station

 

Leave a Reply