Battersea Park

 

IMG_1603

Flott utsikt fra den 1 km lange promenaden i Battersea Park

Når heten kommer til London er det ikke lett å holde ut, det blir så intenst varmt og hett at man nesten ikke får puste. Heldigvis er det ikke  mange dagene i løpet av året at det er slik, men redningen på de varmeste dagene blir en av de mange parkene som finnes her. For et par uker siden var det 37 varmegrader, og med tunge bygninger og trange gater som holder på varmen kan du tenke deg hvor uutholdelig det kan bli noen ganger.

heron

Det blomstrer i Battersea Park – og hegren lusker i vannkanten

IMG_1613

Små dammer, kriker og kroker for både tobente og firbente av alle slag.

Det er da vi drar ned til River Thames og Battersea Park. Frisk elvebris, fontener, dammer og store trær som gir svalere stunder i solsteika er ikke å forakte. Dette er en park for fotgjengere og joggere, ekorn og andre to- og firbente skapninger. Her finner du kriker og kroker, benker og plener samt vakre blomster både på bakken og på trær. Det er et rikt fugleliv her og er du heldig kan det hende du får øye på en hegre som står og lusker i vannkanten.

IMG_1590

Flott fonteneanlegg på en åpen plass midt i parken.

IMG_1608

Vårblomstring..

Det er kun én vei man har lov til å sykle på, og det er på hovedveien som går tvers gjennom parken. Dette er spesielt avslappende og betryggende da det er nok av fartsgale syklister ellers i London. Her kan du altså spasere i ro og mak på små veier og stier, rundt vann og gjennom busker. Har du lyst på en kaffe eller noe å spise så er det en liten kaffevogn langs hovedveien, eller du kan spise på La Gondola al Parco, en kafé som ligger ved en av dammene. Pumphouse Gallery har flere interessante kunstutstillinger og workshops gjennom hele året. Er du i det kontemplative hjørnet kan du gå til Peace Pagoda som ligger ved den 1 km lange promenaden langs River Thames.

battersea

Peace Pagoda som ligger ved promenaden ved River Thames og hovedveien som går tvers gjennom parken.

Denne parken har eksistert siden 1858 og tiltrekker lokale londonere, men også folk fra andre kanter av byen – og en og annen turist. Har du barn med deg på turen kan det kanskje friste med et besøk til Battersea Park Childrens Zoo, eller dere kan ta med dere mat og ha en liten lunsj i det grønne. Eller hva med en liten padletur i en av båtene som er til utleie? Uansett hva som behager, dette er et perfekt mål for en liten utendørs-opplevelse. Og ikke bare på sommeren heller..

IMG_1615

La Gondola al Parco – kaféen i Battersea Park og båter man kan ta en padletur i.

benches

Benker og sitteplasser for en hver smak

Leave a Reply